page_banner

Warta

Naha tés swab nasopharyngeal langkung akurat tibatan swab oropharyngeal?

Dunya aya dina pencegahan sareng kadali virus COVID-19, tés asam nukléat virus mangrupikeun salah sahiji ukuran pencegahan sareng kontrol anu penting, sareng kualitas sampel bakal langsung mangaruhan hasil tés asam nukléat.Para ahli nyarios ayeuna aya tilu metode utama pikeun sampling tés asam nukléat, kalebet ngumpulkeun ciduh, sampling swab oropharyngeal sareng sampling swab nasopharyngeal.

Sampling swab nasopharyngeal langkung akurat tibatan swab oropharyngeal

Panaliti nunjukkeun yén swab nasopharyngeal langkung akurat tibatan swab oropharyngeal ku kituna para ahli yakin yén tés asam nukléat langkung pas sareng swab nasopharyngeal.Numutkeun para ahli, boh swab nasopharyngeal sareng swab oropharyngeal tiasa nyababkeun ngarareunah ka jalma anu ditaliti.Dibandingkeun sareng swab oropharyngeal, koleksi swab nasopharyngeal henteu ngabalukarkeun utah sareng sensitipitas sampel langkung luhur.Nanging, anu langkung penting nyaéta yén panguji sareng jalma-jalma gawé bareng supados sampling tiasa dilakukeun langkung lancar.

Koléksi swab nasopharyngeal sareng koleksi swab oropharyngeal

Swab nasopharyngeal dikumpulkeun ku cara ngalegaan swab kana rongga irung sareng kerok épidermis mukosa kalayan gaya sedeng sababaraha kali.Pikeun koléksi swab oropharyngeal, swab dipanjangkeun tina sungut kana pharynx sareng mukosa tonsil pharyngeal bilateral sareng témbok pharyngeal posterior dikerok kalayan gaya sedeng.

Kadua prosedur sampling ngabutuhkeun swab pikeun tetep di tempatna pikeun sababaraha waktos pikeun mastikeun yén sampel anu cekap dikumpulkeun.Sampling swab bisa ngabalukarkeun ngarareunah hampang, kalawan swab oropharyngeal sampling hasilna rarasaan regurgitasi jeung utah.

Aya kasus dimana murangkalih ngagigit swab nalika ngalakukeun sampling swab oropharyngeal, sareng swab tangguh sareng moal pegat dina kaayaan anu henteu kuat.Kolot kedah nenangkeun budakna sareng ngantepkeun aranjeunna gotong royong sareng ngalaksanakeun sampling kalayan lancar.


waktos pos: Aug-15-2022